Skarsteinsetra Opp

Skarsteinsetra Opp er ein motbakkekonkurranse som vart arrangert første gang i 2011. Tidlegare år har det vore lik start mellom løpar og syklist, noko som har gjeve spanande duellar mellom desse. Med bakgrunn i dei nye reglane for sykkelritt på veg vil vi dessverre ikkje kunne tilby konkurranseklasse for sykkel i år. Trimklassen har rom for alle og det er mange som går med barnevogn. Trimklassen har god deltaking, og dette bidreg til feststemning i målområdet. Målgang er på idylliske Skarsteinsetra, som kan skilte med ei av dei finaste utsiktene i området. Det har vore aukande deltaking kvart år og det satsast friskt for å stadig forbedre arrangementet.Løypetraséen

Løypa er 4,6km med ein høgdeskilnad på 400m. Starten er i Olden sentrum. Deretter går løypa omlag 2km på asfalt. Dei resterande 2,6km er på grusveg og skogsveg. Det er spurtpris i Skarsteinstunet etter 1,2km og mellomtid på Gildestad etter 2,?km. Løypa er godt merka og kjent for sine mange og underhaldande sponsorskilt. Sponsorane kjøper motbakkar og navngir desse.


Klassar og premiering


J/G 13-14år, D/H 70+ (desse to klassane startar før resten av klassane)

D/H: 15-17år, 18-20år, 21-29år, 30-39år, 40-49år, 50-59år, 60-69år, 70+

Trimklasse


Konkurranseklassen blir rikt premiert, både med pokalar i kvar klasse, pengepremiar for spurtvinnarar, rekordar og totalvinnarar. Det er i tillegg deltakelsesmedalje til alle, samt uttrekkspremiar på startnummer.


Sosialt

På setrevollen er det kiosksal og skulle det vere nedbør sørger arrangøren for ly i store telt. Undervegs heng det spennande poser i trærne med noko godt til barna. 


På kveldstid er det uformell samling på Yris Kafe med mulighet for god mat og drikke, samt visning av bilder frå dagens arrangement.
 

Levert av IdrettenOnline